Ruta del pa

el-pa-al-llucanes

Pa del Lluçanès

Una ruta on sabràs el camí que fa el blat fins arribar al forn. Coneixeràs un pagès que conrea un blat antic, veuràs un antic molí fariner i aprendràs com s’elabora un pa artesanal. Per fer un bon pa és molt important la matèria prima i el procés d’elaboració.

Al Lluçanès, gràcies a la paciència d’alguns pagesos del territori i a la curiositat dels forners,  s’ha recuperat el blat forment, una varietat antiga que permet recuperar l’aroma i el gust del pa d’abans. Es tracta d’un pa de km0, cultivat als camps del Lluçanès, i amb un curós procés d’elaboració que respecte els ritmes de la fermentació.

pa de forment

La visita inclou:

1. Visita a camps de conreu del blat, molí fariner i un forn de pa.

 

Mínim 6 persones

A partir de l’abril i fins el juliol 2019, s’oferiran dates de visita programades

Preus
10€ adults
5€ nens (2-10 anys)

Què cal tenir en compte?

1. És imprescindible fer una reserva prèvia. Podeu fer-la a través d’aquest formulari.

2. La ruta comprèn 3 punts de visita a diferents municipis del Lluçanès, iniciant la ruta a la finca del pagès, seguint per el molí fariner i acabant al forn de pa.

3. Entre punt i punt cal fer un desplaçament en vehicle propi d’uns 20min (40km)

4. Es calcula que el temps per fer tota la Ruta del Pa és de 4h.

5. Època recomanada de visita: de finals d’abril a juliol.

Descarrega’t el fulletó informatiu clicant aquí.

trigo