Descobriu els secrets del blat forment

A vegades es troben coses a terra que són més importants del que ens pensem…


Fa uns anys en una casa de Sant Boi del Lluçanès el seu propietari va trobar unes llavors de blat i va decidir plantar-les… D’aquí en va sorgir el blat forment, que antigament era el que es plantava al Lluçanès i que per diferents motius es va deixar de cultivar…


Però, quines característiques té el blat forment?
I com es diferencia de la varietat de blat més comuna?
Quines són les seves principals propietats?
És diferent el pa que se n’obté? Quin gust té?
I què és el blat escairat?


Si voleu conèixer la resposta a totes aquestes preguntes des de l’Espai Perot Rocaguinarda d’Olost us recomanem que no us perdeu la visita al Mas Terricabras, d’Oristà. Es tracta d’una masia amb camps, bestiar i ubicada en un entorn immillorable. I és el tret de sortida a la RUTA DEL PA del Lluçanès.

Aquesta ruta permet als visitants veure el blat al camp, visitar el Molí fariner de Puig-Oriol i també el Forn Cal Pujals de Sant Boi del Lluçanès on s’utilitza aquest ingredient per elaborar el pa.

Al Mas Terricabras us podran explicar tots els secrets del blat forment
i també mostrar-vos-el de ben a prop! 

INFORMACIÓ I RESERVES: 
Podeu fer la vostra reserva directament al Mas Terricabras 699 71 38 26. També podeu combinar la visita al Mas amb la visita a l’Espai Perot Rocaguinarda (a 10 minuts de distància). Aquí podreu conèixer la vida del bandoler Perot Rocaguinarda (1582 Oristà – 1635? Nàpols) que ben segur que ja va conèixer el blat forment i tastar el seu pa. Us podeu posar en contacte amb l’Espai Perot Rocaguinarda al al 620 83 71 50!

Podeu fer la vostra reserva a la Ruta del Pa omplint el següent FORMULARI.

Si cliqueu aquí podreu descobrir altres productes d’Oristà i del Lluçanès

Article al Descobrir sobre la Ruta del Pa del Lluçanès